" اصلاحات " در گفتوگوی تفصیلی با حجتالاسلام اشکوری:
فتنه88 اوج تنازع اصلاحطلبان دینی و غربی بود
خبرگزاری فارس: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه فتنه 88 اوج مقابله اصلاحات غربی با اصلاحات دینی برای حذف و یا حفظ حاکمیت الهی بود، گفت: در حالی هدف مهمترین مقوم اصلاحات دینی است که فتنهگران هدف خود را حذف خداوند از جامعه قرار دادند و بر همین اساس تئوریپردازی کردند.
خبرگزاری فارس: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه فتنه 88 اوج مقابله اصلاحات غربی با اصلاحات دینی برای حذف و یا حفظ حاکمیت الهی بود، گفت: در حالی هدف مهمترین مقوم اصلاحات دینی است که فتنهگران هدف خود را حذف خداوند از جامعه قرار دادند و بر همین اساس تئوریپردازی کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، "reform "که پیدایش آن بیشتر به دوران تولد کشور آمریکا برمیگردد، در ادبیات علوم سیاسی غرب و توسط نظریهپردازان اروپا تجزیه و تحلیل شد؛ از آنجا که اصلاحات راه تمامی انبیای الهی و ائمه اطهار بود مسلمانان نیز اصلاحطلبی یا عمل صالح را به طور فطری میپسندیدند، برهمین اساس غربیها عزم کردند "reform "را در ایران به معنای اصلاحات معرفی کنند تا واژهها سرآغازی برای یک رویارویی باشد. در حالی که غرب جنگ واژهها را در کشورمان به راه انداخته بود که مردم کنجکاوی خاصی روی واژه اصلاحات پیدا کردند؛ بر همین اساس و برای روشنگری بیشتر در خصوص پیدا و پنهان اصلاحات و "reform "در ایران، با حجتالاسلام اشکوری از اساتید حوزه و دانشگاه در گرمای 50 درجه شهر قم 2 ساعت به گفتوگو نشستیم که حاصل آن از نظرتان می گذرد.
حجتالاسلام عبدالمجید اشکوری استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به سؤالی در خصوص تعریف واژه اصلاحات در مفاهیم دینی و غیردینی اظهار داشت: وقتی ما در خصوص واژهها سخن میگوییم، بایستی یک مطلب عمده را بیان کنیم که واژهها در نظامهای فکری مختلف دارای مفاهیم مختلفی میشود.
وی با بیان اینکه مفاهیم در نظامهای فکری یک سیر تاریخی معنا دار دارد، افزود: ممکن است یک واژه در یک سیر تاریخی مفاهیم و معنای مختلفی داشته باشد. برهمین اساس باید گفت واژهها بر اساس سیر تاریخ و نظامهای فکری مفاهیم مختلفی پیدا میکند و واژه یا مفهوم اصلاحات از این قاعده مستثنی نیست.
این کارشناس مسائل دینی در ادامه گفت: در حالی که واژه اصلاحات وارد ادبیات ملت ایران میشود که ابتدا باید بررسی کرد که منشأ این واژه از کجا نشئت میگیرد. اگر منشأ آن فرهنگ و تمدن غربی است، باید گفت در فرهنگ و تمدن غربی یک سیری برای شکلگیری یک نظام فکری وجود دارد و این نظام فکری امروز در غرب حاکم شده است و این نظام فکری مفاهیم متفاوتی تولید کرده که از جمله آن واژه اصلاحات است.
*اصلاحات در پایگاه نظام فکری غرب شکل گرفت
اشکوری با بیان اینکه واژه اصلاحات در غرب معنا و مفهوم خاص خودش را دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اساس مفاهیم برگرفته از غرب واژه اصلاحات در کشور ما در دهههای گذشته مطرح و وارد ادبیات سیاسی کشورمان شد؛ در حالی واژه اصلاحات در ایران مطرح شد که اصلاحات در پایگاه نظام فکری غرب و بر اساس سیر تطور و تحول غرب برای صدور به ایران ساخته و پرداخته شده بود.
این استاد حوزه با اشاره به مفهوم اصلاحات دینی، خاطرنشان کرد: اگر ما سراغ ادبیات قرآنی برویم، عمل صالح را در اکثر سورههای قرآن مشاهده خواهیم کرد چرا که عمل صالح از واژههای کلیدی و محوری مطرح شده در قرآن است و اصلاحات در قرآن به معنای فکر و عمل صالح است.
این استاد دانشگاه فکر صالح مطرح شده در قرآن را به معنای فعل و اندیشهای که بشریت را به اهداف الهی میرساند، دانست و گفت: اصلاحات در قرآن و اسلام به این معناست که خلأهای موجود برای رسیدن به اهداف الهی را با عمل صالح و فکر صالح پر کنیم و به هدف نهایی برسیم.
*حرکت تمامی انبیای الهی از آدم تا خاتم (ص) اصلاحی و اصلاحطلبانه بود
وی با بیان اینکه تنها هدف در اصلاحات قرآنی و دینی مورد توجه قرار نگرفته است و مسیر رسیدن به هدف نیز مهم است، تصریح کرد: اگر بگوییم که هدف نهایی مسلمانان حاکمیت الهی در روی کره زمین است، نمیتوانیم مسیر صراط مستقیم را برای رسیدن به این هدف نادیده بگیریم. بنابراین هر فکر و اندیشهای که اصلاحطلبان واقعی را به سمت هدف نهایی میکشاند و یا یک خلأیی از خلأهای موجود در راه هدف نهایی را پر میکند در قرآن به حرکت اصلاحی تعریف شده است.
این استاد دانشگاه حرکت تمامی انبیای الهی از آدم تا خاتم (ص) را اصلاحی و اصلاحطلبانه دانست و با بیان اینکه انبیای الهی همراه با ائمه اطهار یک هدف اصلاحی را در یک مسیر اصلاحطلبانه و با اعمال صالحانه برای رسیدن به اهداف نهایی دنبال میکردند، گفت: انقلاب اسلامی یک حرکت اصلاحطلبانه دینی منطبق بر حرکت انبیای الهی بود که توسط افرادی صالح و در مسیری درست انجام شد.
اشکوری اصلاحات دینی را یک صفت کمالی توصیف کرد و افزود: در اسلام بشریت در هر نقطهای که قرار دارند، بدون تردید مرحله بالاتری برای رسیدن به کمال وجود دارد و حرکت کردن متداوم برای کمال بیشتر به معنای صفت کمالی اصلاحات دینی نامیده شده است. نمیتوان حدی را برای کمال تعریف کرد و گفت که دیگر اصلاحاتی نباید صورت بگیرد بلکه اسلام معتقد است که برای رسیدن به کمال باید مداوم اصلاحات را در دستور کار قرار داد.
وی با بیان اینکه رفرم در غرب به معنای اصلاح ساختارهای قدرت و حاکمیت است، در پاسخ به سؤالی در خصوص تفاوت اصلاحات غربی و اصلاحات دینی بیان داشت: من هیچ علاقهای ندارم که اصلاحات دینی مندرج در قرآن و احکام اسلام را با آنچه در غرب به اسم اصلاحات میشناسند و از آن سخن میگویند، تطبیق دهم. چرا که معتقدم غرب برای نظام فکری خود واژههایی را تولید کرده است اما مسلمانان واژه اصلاحات و یا عمل صالح را تولید نکردند بلکه برای رسیدن به اهداف نهایی به دستور قرآن عمل کرده راه اصلاحات را پیش میگیرند.
این استاد دانشگاه امر به معروف و نهی از منکر را از مشخصههای اصلاحات دینی دانست و در پاسخ به سؤالی در خصوص اصطکاک اصلاحات دینی در ایران و اصلاحات مرسوم در غرب گفت: آنچه در غرب اتفاق میافتد هیچ شباهتی به حرکت در مسیر حاکمیت الهی ندارد و اگر بخواهیم این مسئله را بررسی کنیم، باید بگویم لیبرالیزم به عنوان فرهنگ شیطان به معنای مفسدات غربی و نهضت بیداری اسلام بر اساس خدا محوری امروز هر دو به اسم اصلاحات با یکدیگر در اسلام و غرب اصطکاک پیدا کردهاند.
*لیبرالیزم شاکله مفسدات غربی و اندیشه شیطان برای اداره دنیاست
اشکوری معتقد است که اگر روزی شیطان اداره دنیا را داشته باشد هیچ راهی جز تجزیه اندیشه لیبرالیزم برای اداره دنیا نخواهد داشت؛ چرا که لیبرالیزم اصالت تفکر و مبانی ایدئولوژیک شیطان برای راهبری انسان در مواجهه با خداوند است.
وی با بیان اینکه اصلاحات علاوه بر هدف نهایی، مقومات مشخصی دارد در بیان چرایی این گفته خود تأکید کرد: اگر ما مقومات اصلاحات دینی را بشناسیم میتوانیم تشخیص دهیم که در کجا اصلاحات دینی با اصلاحات ضد دینی درگیر خواهد شد.
این استاد حوزه هدف را اولین مقومات اصلاحات دینی توصیف کرد و افزود: ما معتقدیم که یک نظام فکری یک هدفی را تعیین میکند و میگوید که انسانها هر چقدر به این هدف نزدیکتر میشوند عمل صالح انجام میدهند و حرکت خود را اصلاحطلبانهتر میکنند.
اشکوری با طرح این سؤال که آیا هر هدفی مصلحانه است یا نه، گفت: نمیتوان پذیرفت که هر هدفی مصلحانه و برای رسیدن به هدف صالح و اصلح است چرا که هدف صالح موضوع کلان فلسفه دین و سیاست است و ما باید اهداف را بررسی کنیم و هدف مصلحانه و اصلح را انتخاب کنیم تا به جای اصلاحات در مسیر مفسدات قدم برنداریم.
وی مسیر را دومین مقومات اصلاحات دینی دانست و افزود: تنها برای اصلاحات دینی هدف مصلحانه کافی نیست چرا که باید دو نکته در مسیرهای رسیدن به هدف مصلحانه مورد بررسی قرار گیرد. نکته اول اینکه مسیر باید منطبق با هدف مصلحانه باشد و دوم اینکه خود مسیر باید مصلحانه و اصلاحکننده باشد.
این پژوهشگر مسائل فرهنگی با بیان اینکه رفتار مصلحانه مقوم سوم اصلاحات دینی است، یادآور شد: رفتار مصلحانه یعنی فعلی که متناسب با مسیر و هدف باشد؛ رفتار مصلحانه در ادبیات دینی به معنای حسن فعلی است.
اشکوری با بیان اینکه حرکت مصلحانه نیازمند حسن فعلی یا رفتار مصلحانه است، خاطرنشان کرد: فاعل یا فرد اصلاحطلب مقوم چهارم اصلاحات دینی است و در ادبیات قرآنی به نام حسن فاعلی از آن یاد شده است. باید توجه شود که فرد اصلاحطلب چه کسی است و آیا خود او معنا و مفهوم اصلاحات را میداند یا خیر؟
این استاد دانشگاه جامعه را پنجمین مقوم اصلاحات دینی دانست و اظهار داشت: در اصلاحات دینی باید توجه کرد که جامعهای که در حال حرکت به اصلاحات دینی است، چه مشخصههایی دارد. البته منظور از جامعه شامل خانواده و یک اجتماع بزرگ و یک ملت اصلاحطلب میشود.
*هدف،مسیر، رفتار، فاعل و جامعه پنج مقوم اصلاحات دینی است
وی بعد از اینکه هدف، مسیر، رفتار، فاعل و جامعه را به عنوان پنج مقوم اصلاحات دینی عنوان کرد، گفت: دو ایدئولوژی شیطانی و الهی وجود دارد که هر دو اصلاحاتی را مدنظر دارد و این در حالی است که در ایدئولوژی شیطانی بر اساس یک نظام فکری اصلاحات و ضد اصلاحات تعریف شده است و در مقابل در ایدئولوژی خدامحوری اصلاحاتی برای رسیدن به حاکمیت الهی به عنوان ایدئولوژی قرآن مطرح است و این دو ایدئولوژی به عنوان ایدئولوژیهای اصلاحطلبانه در جهان امروز در مقابل یکدیگر قرار گرفته و اصطکاک پیدا کرده است.
اشکوری با بیان اینکه ابزار ایدئولوژی شیطانی برای مواجهه با اصلاحات دینی اصلاح اصول، موازین و احکام الهی به سوی مفسدات شیطانی است، ادامه داد: اصلاح طلب واقعی باید مراقب باشد تا مفسدات غربی به اسم اصلاحات وارد ادبیات کشورمان نشود. آنچه که امروز در غرب در حال رخ دادن است، گرچه از سوی تئوریسینهای آنها اصلاحات نام گرفته اما قرآن چنین نظری نداشته و به اصلاحات غیردینی و ضد دینی، فساد گفته شده است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه تعبیر جنگ اصلاحات بین غرب و اسلام صحیح نبوده و واقعیت جنگ فساد و اصلاح بین مفسدان و اصلاح طلبان است، تصریح کرد: بدترین اتفاق ممکن در رویارویی فساد و اصلاح آن چیزی است که در دهه 70 در انقلاب اسلامی رخ داد و مفسدان برچسب اصلاحات را به خود زده و ادعای اصلاحطلبی دینی را مطرح کردند و در پاسخ به اصلاحطلبان واقعی آنها را متحجران مفسد نامیدند.
*برچسپ اصلاح روی فساد مهمترین مؤلفه جنگ نرم در دهه 70 بود
اشکوری برچسبزنی را از جمله مؤلفههای جنگ نرم دانست و گفت: جنگ نرم واقعی زمان رخ میدهد که جریانی بخواهد برچسب فساد را روی اصلاحات دینی که توسط انبیای الهی انجام شده بود، بزند و در مقابل به اسم اصلاحات دینی افساد شیطانی را به جامعه تحمیل کند.
وی با اشاره به این آیه قرآن که میفرماید؛ «وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ لاَتُفْسِدُواْ فِی الأَرْضِ قَالُواْ إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ» افزود: قرآن نوید داده بود که منافقان فساد خواهند کرد و در پاسخ به اعتراضات خود را اصلاحطلب معرفی خواهند کرد و این آیه قرآن به اهمیت دقت و تأمل روی واژه اصلاحات دینی میافزاید.
اصولگرای واقعی، اصلاحطلب و اصلاحطلبان واقعی اصولگرایان هستند
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اصولگرای واقعی،اصلاح طلب دینی بوده و اصلاحطلبان واقعی اصولگرایان هستند، اضافه کرد: اصولگرای واقعی کسی است که حرکت اصلاح طلبانه در راه رسیدن به هدف نهایی را دنبال کند و اصلاحطلب واقعی کسی است که اصلاح برای حفظ و تقویت اصول را در دستور کار خود قرار داده باشد و در حقیقت تعاریف اصلاحطلبی و اصولگرایی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند بلکه اصلاح طلبی و اصولگرایی دو واژه متمم و کاملکننده یکدیگر هستند.
اشکوری در پاسخ به این سؤال که آیا مطرح شدن مفهوم دموکراسی در راستای مفسدات غربی علیه اصلاحات دینی بوده است یا نه، گفت: نظام فکری غرب واژه دموکراسی را تولید کرده است تا به اهداف نهایی خود برسد و به نظر من واژههایی چون دموکراسی تعریف شده در غرب متناسب با نظام فکری جامعه ما نیست.
وی با بیان اینکه مردم سالاری دینی نقطه مقابل اصلاحات دینی در مواجهه با مفسدات غربی است، خاطرنشان کرد: مردم سالاری دینی به این معنا است که کلیه انسانها به عنوان امر واجب ناظر بر خود، بر دیگری و بر حکومت هستند و متقابلاً حکومت ناظر بر امور است تا هیچ رفتاری خلاف مصلحت بشری در جامعه صورت نگیرد اما در دموکراسی غربی مصلحت بشری در نظر گرفته نشده است و تنها نظر اکثریت حتی اگر خلاف مصالح بشری باشد، مورد اهمیت است.
*دموکراسی غربی، عقل را ابزاری برای نفس میداند
این استاد حوزه گفت: در دموکراسی غربی اینگونه تعریف شده است که انسانها به دنبال لذتهای جنسی بروند و عقل را ابزاری برای خواهندگی بشر به کار بگیرد نه فراتر از خواهندگی بشر؛ اما در مردم سالاری دینی خود لذت جنسی از طریق عقل سنجیده میشود و خود عقل ملاک انجام دادن یا ندادن فعل میشود.
اشکوری با طرح این سؤال که مدعیان دموکراسی باید پاسخ دهند که در غرب عقل آزاد است یا نفس، گفت: در دموکراسی غرب، نفس آزاد است و عقل محدود. بر همین اساس معتقدم که واژه دموکراسی واژه اصلاحطلبانه دینی نیست بلکه ابزاری برای رسیدن به مفسدات غربی در راستای اهداف نهایی ایدئولوژی شیطان است.
* رای 22 میلیونی به اصلاحات دینی بود نه به محمد خاتمی
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بیش از 22 میلیون ایرانی به اصلاحطلبان رأی دادند یا به اصلاحات، گفت: آنچه به اسم اصلاحات دینی در ذهن مردم ایران نقش بسته بود، در رأی به آقای خاتمی متجلی شد. اما باید گفت که جریان مدعی اصلاحات به دروغ خود را اصلاحطلب نامید و روی نظریههای غربی و مفسدات خود برچسب اصلاحات را زد و مردم مسلمان که اصلاحات را هدف کلان انقلاب، رشد عدالتورزی و افزایش دینگرایی میدانستند، به این واژه زیبا رأی دادند.
این استاد دانشگاه معتقد است که جریان مدعی اصلاحات در ابتدای انقلاب اسلامی برای تحقق اهداف خود به طور عریان وارد صحنه شدند و شکست سنگینی خوردند که نمونه آن شکست جبهه ملی و نهضت آزادی بود.
*جبهه ملی و نهضت آزادی منظورشان از اصلاحات را صریح گفتند
اشکوری با بیان اینکه جبهه ملی و نهضت آزادی با صراحت مواضع خود را اعلام کردند و از سوی مردم ایران طرد شدند، گفت: طرد جبهه ملی و نهضت آزادی از سوی مردم برای جریان موسوم به اصلاحات تجربه بزرگی شد و این جریان مجبور به تغییر تاکتیک در مقابل ملت شد. به طوری که حتی تئوریپردازهای این جریان گام به گام و به صورت محتاط حرکت کردهاند تا از نگاه مردم در امان باشند.
وی با بیان اینکه عبدالکریم سروش به عنوان یکی از تئوریسینهای جریان موسوم به اصلاحات اخیراً به خاطر اظهارات صریح در خصوص وحی، خداوند و قرآن بیشترین تنفر را نزد مردم یافته است، تاکید کرد: برچسبی که در دهه 70 روی مفسدات زده بودند، به مرور زمان برای مردم عیان شد و مردم متوجه شدند که پشت جریان مدعی اصلاحات چه تئوریهایی پنهان شده است.
این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه تاکنون پشت پرده جریان موسوم به اصلاحات افشا نشده است، از اهالی رسانه که یک روحانی و مبلغ را جزئی از آن میدانست، خواست تا در خصوص تئوریهای وارداتی غرب که قرار است به اسم اصلاحات مطرح شود، افشاگری کنند.
اشکوری با بیان اینکه در جریان امروز موسوم به اصلاحات طیفهای متفاوتی وجود دارند، گفت: جریانی که امروز خود را اصلاحطلب معرفی میکند جریان مقابل با اصلاحطلبان دینی است اما باید گفت که غرب اجازه نمیدهد اتحاد جریان موسوم به اصلاحات در ایران دچار خدشه شود و بر همین اساس است که هیچ گاه آقای کروبی در خصوص مواضع مشخص سروش موضعگیری نمیکند و در پاسخ به سؤالات متعدد بدون اینکه اشاره کند که کدام نظر سروش را قبول ندارد تنها به این جمله اکتفا میکند که انتقاداتی را به سروش دارم.
*سکوت برخی از اعضای مجمع در مقابل شبههافکنیها از اصول اصلاحطلبی آنهاست
وی با بیان اینکه برخی از اعضای مجمع روحانیون مفاهیم و تئوریهای مدعیان اصلاحات را قبول ندارند اما هیچ گاه موضعگیری صریحی نمیکنند، افزود: اسنادی موجود است که برخی از اعضای مجمع روحانیون شبهاتی را علیه اسلام و احکام قرآنی وارد میکنند که دیگر اعضای مجمع روحانیون آن را قبول ندارند اما آنچه مورد سؤال است، این است که چرا با وجود رؤیت شبههافکنی دیگر اعضای مجمع روحانیون سکوت را به موضعگیری ترجیح میدهند.
اشکوری در پاسخ به این سؤال که آیا شما شبهه مستندی از سوی اعضای مجمع روحانیون مبارز برای ارائه دارید یا نه،گفت: به طور مثال آقای اسدالله بیات زنجانی در تاریخ 8/ 6/ 1388 طی مصاحبهای در پاسخ به این سؤال خبرنگار روزنامه اعتماد که آیا حاکمیت سیاسی پیامبر و امیرالمومنین (ع) نیازمند بیعت مردم بوده است یا نه، میگوید بله، اگر امیرالمومنین علی (ع) منصوب حکومت بود، چرا گفت اگر مردم نمیآمدند من هم نمیآمدم. اگر خلافت ولایت و ولایت سیاسی امری الهی و فوق بشری بود مگر دست حضرت علی (ع) بود که قبول نکند، پس امامت امیرالمومنین منصوب است. اما حاکمیت سیاسی پیامبر وامیرالمومنین دقیقاً بیعت مردم را میخواهد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه بیات زنجانی تعریف حاکمیت سیاسی امیرالمومنین را آغشته به دموکراسی غربی کرده و به جامعه ارائه میکند،خاطرنشان کرد: اسدالله بیات فراموش کرده است که مردم هنگام حضور در مقابل درِ خانه حضرت علی (ع) ایشان را برای امامت دعوت نکردند. بلکه به عنوان خلیفه چهارم میخواستند و بر همین اساس خلافت را از امیرالمومنین میتوانستند بگیرند و باید توجه کرد که امامت به مردم مربوط نمیشود که به کسی بدهد یا از کسی آن را بگیرد.
وی با بیان اینکه یقین دارم که شبهات بیات زنجانی مورد توافق همه اعضای مجمع روحانیون نیست، من بعید میدانم که امروز آقای کروبی نظرات افرادی چون بیات زنجانی را قبول داشته باشد. اما متاسفانه ایشان حاضر نیست در مقابل شبههافکنی همپیمانانش موضعگیری کند و این بسیار بد و غیرقابل پذیرش است.
* مواجهه سروش با جوادی آملی نمونهای از رویارویی اصلاحات و مفسدات غربی است
اشکوری با بیان اینکه امروز افرادی چون سروش با آیتالله جوادی آملی و مصباح یزدی درگیر اصلاحات دینی و مفسدات غربی هستند، گفت: برای اینکه به جامعه بگوییم آقای جوادی آملی در اصلاحطلبی واقعی صادق است یا آقای سروش، باید به توصیههای امیرالمومنین در خصوص شناخت اصلاحطلب واقعی توجه کنیم؛ امیرالمومنین میفرمایند؛ اصلاحطلب دروغگو دچار خودبزرگبینی شده در پاسخ به دعوت الهی برای حرکت در مسیر اصلاحات دینی میگویند شما دچار تحجر شدهاید و در دامن سنت گرفتارید. در حالی که تئوریسینهای مفسدات غربی زمانی که از سنت سخن میگویند در دل این واژه عقب افتادگی،تحجر و عدم فهم زمانه را مطرح میکنند و به اسم فهم درست از زمان مدرنیته را که خاستگاه غرب برای مقابله با اصلاحات دینی است مطرح میکنند.
وی با بیان اینکه هواپرستی و بدعتگذاری از مشخصههای مدعیان اصلاحات است، گفت: 18 تیر سال ?? نمونه بارزی از هواپرستی جریان موسوم به اصلاحات بود و این واقعه رویارویی واقعه اصلاحات و مفسدات در خیابانهای تهران بود.
این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص اینکه چگونه باید مفسدات را از اصلاحطلبها تفکیک کنیم، گفت: منابع کافی برای شناخت اصلاحطلب واقعی در جامعه وجود دارد اما متاسفانه کافی نبودن و بهتر بگویم و کم بودن رسانه در کشور اجازه روشنگری واقعی از پشت پرده جریان موسوم به اصلاحات و اثبات اصلاحات واقعی را نمیدهد. منظورم از رسانه شامل هر کسی که بتواند سخن بگوید و مبلغ باشد، میشود و در حقیقت هر کس که بتواند انتقالدهنده پیام باشد یک رسانه است.
وی با بیان اینکه عبدالکریم سروش به عنوان یکی از تئوریسینهای جریان موسوم به اصلاحات اخیراً به خاطر اظهارات صریح در خصوص وحی، خداوند و قرآن بیشترین تنفر را نزد مردم یافته است، تاکید کرد: برچسبی که در دهه 70 روی مفسدات زده بودند، به مرور زمان برای مردم عیان شد و مردم متوجه شدند که پشت جریان مدعی اصلاحات چه تئوریهایی پنهان شده است.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم اشاره کرد و گفت: جریان موسوم به اصلاحات زمانی که اهداف خود را از تمامی راهها دنبال کرد و نتیجه نگرفت باز هم روش خود را برای مقابله با حرکت اصلاحطلبانه انقلاب اسلامی تغییر داد.
اشکوری تعصب، لجاجت، تکبر، هواپرستی و بدعتگذاری را از جمله علل حوادث پس از انتخابات دانست و گفت: نمیتوان از نقش تئوریپردازیهای تئوریسینهای مفسدات غربی در کشور که خود را اصلاحطلب معرفی میکردند در فتنه اخیر چشمپوشی کرد و به نظر من سهم افرادی چون حجاریان و سروش در فتنه اخیر با کمتر کسانی قابل قیاس است.
وی در ادامه با بیان اینکه علامه محمد تقی جعفری میگوید اکثر تئوریسینها و فیلسوفان غربی برای اینکه زشتترین حرکات را زیبا جلوه دهند، فلسفهبافی میکنند، گفت: در حوادث اخیر تئوریسینهای جریان موسوم به اصلاحات زشتترین حرکات موجود را به زیباترین حرکات تعبیر کرده و برای این کار فلسفهبافی کردند.
این استاد دانشگاه افزود: برخی از فلسفهبافیهای مدعیان اصلاحات در حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری به حدی زشت و شنیع بود که انسان از گفتن آن شرم دارد.
*مدعیان اصلاحات خواستند خدا را حذف کنند تا همجنسبازی دیگر زشت نباشد
این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه هیچ عملی به زشتی این نیست که انسان بخواهد خدا را از جامعه حذف کند، گفت: در حوادث اخیر تئوریسینهای موسوم به اصلاحات آخرین کار ممکن را برای مقابله با خداوند انجام دادند تا دیگر هیچ عملی زشت نباشد. آنها علیه حکومت الهی قیام کردند تا حکومت اسلامی را سرنگون کنند تا دیگر همجنسبازی که بسیار کمتر از مقابله با حکومت الهی است، شنیع نباشد.
اشکوری افزود: ایدوئولوگهای موسوم به اصلاحات که فتنه اخیر را سامان دادند، تلاش کردند تا به جامعه بفهمانند که قیام علیه احکام الهی زیبا و باارزش است و به بخشی از جامعه گفتند که قیام علیه احکام خداوند حق انسان است تا شورش و اغتشاش در خیابانها نه تنها شنیع و زشت نباشد بلکه برای اغتشاشگران امری با ارزش و زیبا باشد.
* فتنه 88 اوج مقابله اصلاحات غربی با اصلاحات دینی برای حذف حاکمیت الهی و حفظ حاکمیت غیرالهی بود
وی با بیان اینکه فتنه 88 اوج مقابله اصلاحات غربی با اصلاحات دینی برای حذف حاکمیت الهی و حفظ حاکمیت غیرالهی بود، تصریح کرد: در حالی هدف مهمترین مقوم اصلاحات دینی است که فتنهگران هدف خود را حذف خداوند از جامعه قرار دارند و بر همین اساس تئوریپردازی کردند که به نظر من مدعیان اصلاحات هیچ گاه قبل از انتخابات هدف خود را به جامعه نگفته بودند اما برکت انتخابات هدف آنها را برای مردم مشخص کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه موسوی و کروبی نمادی از جریان موسوم به اصلاحات برای مقابله با اصلاحات دینی بودند، گفت: آنچه غیرقابل پذیرش است عدم موضعگیری آقای موسوی و کروبی در مقابل مدعیان حذف خداوند در جامعه اسلامی بود. آنها برای منافع خود و رسیدن به قدرت حاضر شدند هر عملی را بپذیرند و با هر فردی که هر گرایشی دارد، متحد شوند.
اشکوری با بیان اینکه قطبنمای انسان مؤمن برای حرکت در مسیر اصلاحات دینی و سلاح مقابله با مفسدات غربی مدعی اصلاحات بصیرت است، گفت: دنیای امروز دنیای پیچیدگیها است و هر چقدر زمان بیشتر به جلو میرود، پیچیدگیها بیشتر میشود لذا بصیرت یعنی فهم این پیچیدگیها و رفتاری متناسب با پیچیدگیها برای حرکت در مسیر درست.
وی در پایان با بیان اینکه روشنگری در پیچیدگیهای جهان امروز ضروری است، گفت: باید به مردم گفت که دشمن برای بدترین و زشتترین مفاسد فلسفهبافی میکند تا مردم در پیچیدگیها، بصیرت لازم برای شناخت مسیر درست از مسیر غلط را داشته باشند.
گفتوگو از مهدی مشکینی
انتهای پیام/ر