روزنامه هاآرتض در تحلیلی پیرامون آینده بحران غزه، هفت سناریوی احتمالی پیش روی فرماندهان نظامی و امنیتی اسراییل را ترسیم کرد و بهترین سناریو را برای اسراییل ورود یک میانجی بین المللی برای برقراری آتش بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی دانست.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) هفت سناریوی احتمالی هاآرتض که یوسی میلمان تحلیلگر نظامی این روزنامه نویسنده آن بود به شرح زیر است:
سناریوی اول
استمرار وضع موجود(یعنی تداوم حملات هوایی علیه اهدافی که اسراییل آنها را اهداف متعلق به حماس در غزه می داند به همراه بمباران مناطق دیگری که اسراییل مدعی است موشک های فلسطینی از آنجا شلیک می شوند). ویژگی مثبت این سناریو از دید ارتش اسراییل این است که شمار تلفات طرف اسراییلی در این وضعیت بسیار پایین خواهد ماند اما نقطه منفی این سناریو در این است که اسراییل نتوانسته در میدان نبرد با حماس به پیروزی قاطع دست یابد و این جنبش را سرنگون کند.
سناریوی دوم
انجام عملیات زمینی محدود. ویژگی مثبت این سناریو برای اسراییل در این است که اسراییل اظهار می دارد که همچنان بر ضربه زدن حماس اصرار دارد و به این ترتیب هزینه های حماس را بالا می برد اما نکته منفی این سناریو دراین است که تعداد کشته های اسراییل بسیار زیاد خواهد بود.
سناریوی سوم
حمله همه جانبه به نوار غزه و اشغال مجدد آن. این سناریو ترجیح ارتش اسراییل نیست زیرا منجر به کشته های فراوان در هردو طرف خواهد شد. در صورت اشغال مجدد نوار غزه آنگاه اسراییل مجبور است به طور گسترده خود را درگیر مردم غزه نماید و جنگ های به کوچه و خیابان کشیده شود که نوعی جنگ فرسایشی برای اسراییل محسوب می شود.
سناریوی چهارم
این سناریو پیشنهاد می کند که اسراییل بطور یکجانبه اعلام آتش بس نماید. این امر چهره اسراییل را در افکار عمومی جهان بهبود خواهد بخشید. بااینوجود اسراییل با این اقدام نمی تواند دستاورد خوبی از رهگذر حمله به نوار غزه محقق کند جز اینکه خونریزی و کشتار فلسطینی ها به پایش نوشته خواهد شد.
سناریوی پنجم
بهترین سناریو برای اسراییل آنگونه که تحلیلگر نظامی هآرتض یوسی میلمان می گوید دستیابی به یک توافق آرامسازی با میانجیگری طرف بین المللی است به شرط آنکه این آرامسازی بلند مدت بوده و شامل آزادی گلعاد شالیط از سوی حماس و آزادی اسرای فلسطینی درخواست شده از سوی این جنبش توسط اسراییل باشد. اسرایی که تا کنون اسراییل از آزادی آنها سرباز زده است.
سناریوی ششم
این سناریو پیشنهاد می کند که ارتش اسراییل مجددا محور صلاح الدین واقع در مرز بین مصر و نوار غزه که اسراییل نام محور فیلادلفیا بران گذاشته را مجددا به اشغال خود درآورد. که البته این مورد هیچ دست آوردی برای اسراییل در این جنگ محسوب نخواهد شد.
سناریوی هفتم
این سناریو که از دید اسراییل کمترین شانس را دارد، آغاز گفتگوهای سیاسی و امنیتی با جنبش اسلامی حماس است. لیکن این سناریو می طلبد که اسراییل تغییری اساسی در سیاست هایش نسبت به حماس بوجود آورد زیرا همواره تل آویو اعتراف به حماس را رد کرده است.
انتهای پیام