خلقت زن
سمیه عبدالله آبادی
از آنجا که اسلام در حقوق خانوادگی زن و مرد فلسفه خاصّی دارد که با آنچه درچهارده قرن پیش میگذشته و با آنچه که در جهان امروز میگذرد مغایرت دارد، همواره شبهاتی در اذهان ملل مختلف بوجود آمده از جمله اینکه: اسلام زن را چگونه موجودی میداند؟
اسلام هیچ تفاوتی بین زن و مرد از لحاظ گوهر هستی وجود نگذاشته و در آیه اول سوره نساء و آیه 189 سورة اعراف میفرماید: همه انسانها را از نفس واحده خلق کردیم و شیرازه وجود همه شما یکی است لذا در آیه 195 آل عمران میفرماید: «بعضکم من بعض» از این رو، زن میتواند مانند مرد مستقلا اراده کند، مستقلا کار کند و مالک نتیجه کار و کوشش خود شود و نفع و ضرر کارش مربوط به خودش باشد. با توجه به آیات قرآن درمییابیم که ایده مقدّس اسلام نه تنها ظلمی به زن نکرده بلکه جایگاه واقعی او را در جامعه اسلامی مشخص نموده است. خداوند متعال با طبیعت ویژهای که در نهاد زن قرار داده است، او را در رأس امری عظیم واقع کرده و مسؤلیت تولید نسل بشر را به او واگذار نموده یعنی در دامان زن است که انبیاء الهی، اولیاء و بزرگان دین و دانشمندان بزرگ برای خدمت به جامعه تربیت میشوند.
متن یادشده نتیجه پاپان نامه سرکارخانم سمیه عبدالله آبادی دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث جامعة الزهرا(س) قم بود که در ابعاد اتّحاد هویّت انسانی زن و مرد از دیدگاه قرآن ، زن از منظر قرآن ، زنان نمونه در قرآن ، تجرّد روح ، خطابات الهی ، لسان قرآن، لسان محاوره و انواع خطابات الهی تهیه شده است.