
همه قبول داریم که ازدواج دانشجویی الگویی خوب و فرهنگ ساز برای جامعه است.نمی دانم چه کسی مبتکر این طرح بود ولی با این کار جوانان دانشجو یک پدیده فرهنگی جدید را تجربه کردند و با گذشت سالها هم اکنون نیز الگوی مناسبی در امر ساده سازی ازدواج قلمداد می شود.
همه ساله چندین هزار زوج دانشجو در سراسر کشور با برگزاری این جشن ها زندگی خود را آغاز می کنند. خوشبختانه با حمایت جدی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها این جریان فرهنگی تاکنون نیز به خوبی هدایت شد.
متاسفانه به دلیل سنت های نادرست در امر ازدواج امروزه سن ازدواج جوانان روز به روز بالا می رود و معضلات اجتماعی و اخلاقی در این خصوص افزیش می یابد ولی انجام این جشن ها در محیط های دانشگاهی عامل نشاط، سرور و شادمانی می شود.
حال که با ازدواج دانشجویی ثابت شد که ازدواج یک امر سهل و آسان است و نباید آن را سخت گرفت لذا باید این امر در سایر اقشار از جمله قشر روحانی جامعه نیز ترویج یابد.
بر اساس آمار منتشره تا کنون قریب به 200 هزار واقعه ازدواج دانشجویی در کل کشور انجام شده است که در تحقیقی مشخص شده است از 5 هزار واقعه ازدواج دانشجویی که به طور تصادفی از میان این تعداد واقعه ازدواج دانشجویی انتخاب شده بود فقط 27 مورد طلاق به ثبت رسیده است.(نتیجه تحقیق به تایید سازمان ثبت و احوال کل کشور رسیده است)

بنابراین برگزاری جشن های ازدواج دانشجویی می تواند قابلیت ترویج در میان طلاب را هم داشته باشد به شرط اینکه زمینه ارتباط و آشنایی آنها با یکدیگر فراهم شود و از جانب دولت و خیرین حمایت کافی شده و در این زمینه امکاناتی در اختیار مدیران حوزه های علمیه برادران و خواهران سراسر کشور قرار گیرد.
در حال حاضر طلبه ها به محض ورود به حوزه و خواندن کتاب نکاح اولین واجبی که به فکرشان می رسد ازدواج است ولی مشکل آنها عدم دسترسی به هم کفو مورد علاقه شان است. در این رابطه ازدواج طلبگی می تواند مشکل آنها را تا حدود زیادی مرتفع سازد و البته در پایین آوردن سن ازدواج میان طلبه های دختر و پسر نیز نقش برجسته ای خواهد داشت.
حوزه های علمیه با پا پیش گذاشتن در این حرکت میمون می توانند الگوی خوبی در امر ساده سازی ازدواج به جامعه ارائه کنند.بنابر این اکنون که ادواج های دانشجویی در الگوسازی فرهنگی موفق عمل کرده ، جشن های ازدواج گروهی در طلاب نیز می تواند ادامه دهنده این حرکت فرهنگ ساز در سایر اصناف شود.
انشاءالله