علی اکبر یساقی، امروز در گفتوگو با خبرنگاران ادامه داد: تغییر آیین نامه سازمان زندانها با 2 هدف صورت می گیرد:
1- حفظ کیان خانواده ها که با زندانی کردن زندانیان نباید امنیت و کیان آنها از هم پاشیده شود و بتوانند از حرمت خانواده هایشان دفاع کنند.
2- ایجاد فرصت صلح و سازش متشاکیان با شاکیان و گسترش فرهنگ صلح و سازش.
وی افزود: اشتغال و حرفه آموزش زندانیان و برداشتن موانع از سر راه آنها دلیل دیگر اصلاحات آیین نامه زندانهاست که به حوزه قانونگذاری، قوانین زندانها در حال تغییر است و در کمیسیون اجتماعی کلیات آن تغییر یافته است.
رییس سازمان زندانها تصریح کرد: قانون سازمان زندانها با هدف جلوگیری از تراکم زندانیان بلاتکلیف و اعمال اثرات اصلاحی حبس صورت می گیرد و به تناسب آن نام این فرایند را اجرای فرایند حکم زندان گذاشتند.
یساقی اقدام های اصلی سازمان زندانها را بدین شرح برشمرد: طبقه بندی زندانیان به استناد ماده آیین نامه ای.
دومین اقدام، آیین نامه سازماندهی بازداشتگاههای اختصاصی تحت نظارت و اداره زندانها.
سومین اقدام، ایجاد موسسه ای تحت موسسه پناه با هدف تفکیک زندانیانی که هنوز بازداشت هستند و حکمی برای آنها صادر نشده است.
وی تاکید کرد: ماهانه 50 هزار نفر وارد زندانهای ایران میشوند و در این میان افراد باشخصیتی هستند که باید از نظر اجتماعی و روانی جایگاه مناسبی برای آنها درنظر گرفته شود تا اثرات نابهنجار مجرم و مجرمین روی آنها پیاده نشود.
این مقام قضایی در مورد برخی از مهمترین برنامه های این سازمان گفت: در راس این برنامهها تقویت پلیس زندان است که با موافقت هیات دولت انجام خواهد شد.
با شناخت اولویت های سازمانی و طبقهبندی، ساخت و بازسازی زندانهای فرسوده و تکمیل برنامههای نیمه تمام جزو دیگری از مهمترین برنامههای سازمان است.
یساقی خاطر نشان کرد: بخشی از زندان ها بیش از نیم قرن قدمت دارند و فرسوده هستند، زندانیان جزیی از افراد جامعه هستند نباید در شرایط غیر انسانی بسر ببردند همچنین در مورد کلینیکهای مثلثی در طول یکسال گذشته 3 نوع از امراض سخت و مسری را کنترل میکنند و از 44 واحد به 52 واحد افزایش پیدا کرده است.
رییس سازمان زندانهای کشور یادآور شد: زندانهای ایران در خصوص مبارزه با مواد مخدر بهترین شرایط را داشتند به طوری که از سوی سازمان بهداشت برای آموزش سایر زندانها به عنوان مرکز خاورمیانهای انتخاب شده است.
یساقی در مورد رشد 7/1 درصد جمعیت زندانیان اظهار ناراضایتی کرد و اظهار داشت: بیشترین جرایم مربوط به مواد مخدر است که رقم 46 درصد را به خوداختصاص داده است.
وی در مورد سرانه نگهداری زندانیان عنوان کرد: روزانه به ازای هر نفر 2500 تومان با احتساب مکان و غذا و پوشاک در سال گذشته در سال 85 قرار شد به 3500 تومان افزایش پیدا کند.
این در حالی است که هزینه روزانه هر زندانی بیش از 8000 تومان است.
رییس سازمان زندانها از تربیت مدیران خاص این مراکز با معیارهای لازم خبر داد و گفت: از اول تا پایان سال 84، 610 هزار و 622 نفر وارد زندان شدند و قریب به 60 درصد آنها کمتر 20 روز در زندان اقامت داشتند.
وی ادامه داد: متوسط سرانه زندانهای کشور حدود 10 متر مربع بوده و زندانیان تحت پوشش مقاوم درمانی را 2800 نفر اعلام کرد. یساقی درباره ورود مواد مخدر به زندانها به خبرنگاران گفت: بررسیهای دانشگاهی در این باره انجام شده، استعمال و ورود مواد مخدر در سراسر زندانهای جهان به طور نسبی حقیقت دارد، اگر قیمت مواد مخدر در زندانها 40 تا 80 برابر بیرون است عمده محور ورود آن با بلع مواد مخدر صورت میگیرد و بسیار فاجعه بار است.
این مقام قضایی درباره زندانیان بدهکار توضیح داد: حدود 7000 نفر زندان به خاطر بدهی مالی غیر از مواد مخدر مانند دیه، تصادفات مهریه در زندانها به سر میبرند و چشم انتظار یاریاند.
ایسکانیوز